Sportska rehabilitacija

Sportska rehabilitacija se provodi u akutnoj/ početnoj fazi , utiče na smanjivanje otoka, upale i bol.  Ovom terapijom se pospješuje regeneriisanje tkiva, što podrazumijeva aparaturu, te ulaske u sljedeću fazu gdje se počinje sa masažama i i pokretom, kako potlomignutim tako i aktivnim vježbama radi očuvanja i unapređenja muskulature i samog pokreta.

Cilj sportske rehabilitacije  je brzi, ciljani i individualni pristup riješavanju povreda. Proces  rehabilitacije počinje odmah nakon povrede ili operacije i podijeljen je u nekoliko faza. U početku je najbitnije  stvoriti dobru psihičku stabilnost i motiviranost sportaša. Svakodnevni dolazak na rehabilitaciju, podrazumijeva dolazak na trening u okolinu poznatu svakom sportašu.

Potrebno je zadržati mišićnu snagu operisanog segmenta, ali isto tako održati fizičku stabilnost i snagu cijelog tijela. Stabilnost, očuvanje propriocepcije i ispravljanje biomehaničkih pogrešaka samo je dio preduvjeta koje moramo zadovoljiti.

Sportska rehabilitacija u Master Fizikalu ujedinjuje sportaša i fiozioterapeuta.

Zajednički napori i pozitivan stav cijelog tima rezultiraju vrhunskim rezultatima u najkraćem mogućem vremenu.

Najmodernija dijagnostička oprema

deep oscilator

Deep oscilator
Deep oscilator je jedinstvena patentovana metoda liječenja. Korištenjem ovog aparata stvaraju se  biološki učinkovite oscilacije u tretiranom tkivu koristeći elektrostatičko privlačenje i trenje. U odnosu na druge terapije, ove ugodne oscilacije imaju nježan i duboko djelujući efekat na sve komponente tkiva (koža, mast, mišić, krvni i limfni sudovi)
Sa deep oscilatorom su klinički dokazani sljedeci učinci:

  • Velika efikasnost pri smanjenu bolova
  • Povećava kvalitet tkiva
  • Anti inflamatorno djelovanje
  • Poboljšava zarastanje rana
  • Detoksikaciija
  • Smanjenje trofičnosti

Prilikom tretmana, pacijent drži titaninjumski neutralni element lagano između prstiju. Ugodan terapijski efekat se postiže ispod ručnog aplikatora, kojim se prelazi kružno preko tkiva.